Duurzaamheidscafé 2012 #1: het Nederlandse klimaatbeleid

 

Duurzaamheidscafé 2012 #1: het Nederlandse klimaatbeleid

maandag 30 januari 2012: 20:00 - 22:00

Over het klimaat zijn de laatste jaren vooral sombere geluiden te horen.  Het lukt de politici niet om een akkoord te sluiten dat het Kyoto-protocol moet vervangen, Minister Verhagen denkt door kolencentrales te bouwen zijn bijdrage te leveren, door Fukoshima is kernenergie geen optie meer en de BRIC-landen (Brazilie, Rusland, India en China) zijn niet van plan hun eigen economische ontwikkeling op te offeren voor onze klimaatproblematiek. En al die tijd gaat de klimaatverandering als gevolg van meer uitstoot van CO2 gewoon door.

Maar wat dan wel? In het eerste Duurzaamheidscafé van het jaar een poging om te komen tot een positief geluid. Er zijn namelijk wel allemaal positieve ontwikkelingen en ideeën, maar kennen we die wel? Weten we wel genoeg van wat we zelf als burger kunnen doen, en wat de overheid al doet en welke nieuwe concepten in het bedrijfsleven worden ontwikkeld?

Praat en denk mee tijdens het eerste duurzaamheidscafe in de Gouden Zaal van VillaLUX. Met o.a. Bert Jeene, wethouder Gemeente Nijmegen, Jos Sluijsmans, eigenaar van Fietsdiensten.nl en professor Bram Bregman, hoogleraar Climate Change Science Management and Sustainability aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Gespreksleiding is in handen van Ruben Hoendersloot.

 


Het eerste Duurzaamheidscafe is geslaagd; meer dan 50 man luisterden ademloos naar Silvester Dekkers, kassamedewerker bij Coop Walraven in Nijmegen. Hij vertelde met veel pasie over de inspanningen die zijn winkel doet op het gebied van duurzaamheid. Andere bijdragen kwamen vanuit Bram Bregman, hoogleraar klimaatbeleid van het KNMI, Bert Jeene, wethouder Financien en Economie, Line van Ketseren, student Chemie en Gerard van Gorkum, directeur van ARN.

Verslag Irene Dankelman

Column Jos Sluismans

Kaart wordt geladen...

Pin It on Pinterest

Share This