#2: Polderen kan niet meer

Het Duurzaamheidscafé van 26 maart 2019:

Polderen kan niet meer!
Zit de democratie een energietransitie in de weg?

Rond 2007 zat Nederland in een flinke economische crisis. De regering kon niet anders dan met pittige bezuinigingsmaatregelen komen. En dat deden ze dan ook, kordaat. De bevolking vond dit misschien niet zo prettig, maar iedereen begreep wel dat het nodig was om door deze crisis te komen.

Nu hebben we met een flinke klimaatcrisis te maken. Dan zou je dezelfde kordate aanpak verwachten toch? Een regering die ingrijpt en een bevolking die daarmee instemt. Toch werkt het blijkbaar niet zo, terwijl de urgentie nu waarschijnlijk veel hoger is dan in 2007.

Betekent dit nu eigenlijk dat het polderen in de weg zit van een effectieve aanpak van het klimaatprobleem? Zou de regering ons nu gewoonweg maatregelen moeten opleggen ten gunste van de energietransitie?

We praten hierover met o.a. dr. mr. Hans Bosselaar naar aanleiding van zijn opiniestuk in de volkskrant en met Siward Zomer, Directeur ODE Decentraal. Verdere invulling van het programma volgt binnenkort. Als u er zeker bij wilt zijn, reserveer dan alvast uw kaartjes!

polderen

Hourly Schedule

20:00 - 22:00
ffff
ffff

Date

mrt 26 2019

Time

20:00

Cost

€ 3,50

Meer info

Read More

Location

LUX Nijmegen
Neem contact op!

Heb je vragen? stuur ons gerust een bericht!