Duurzaamheidscafé Nijmegen 2021 #1: Marjan Minnesma, directeur van Urgenda

‘Koningin van de duurzaamheid’

Marjan Minnesma. Foto: Duco de Vries

In het Duurzaamheidscafé Nijmegen van woensdag 31 maart is Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, te gast. Bijna 14 jaar geleden richtte zij deze stichting ‘Urgente Agenda’ op samen met Jan Rotmans. Hoe ziet de ‘koningin van de duurzaamheid’ onze toekomst en hoe komen we snel en goed tot een transitie? Welk perspectief ziet ze voor de jongere generaties?

Marjan Minnesma geldt als één van de meest invloedrijke duurzame Nederlanders en is een ware change agent. Ze gaat ongetwijfeld vertellen over de legendarische Klimaatzaak tegen de Nederlandse overheid en het 54-puntenplan van Urgenda waarmee op korte termijn megatonnen CO2-reductie te behalen zijn. En ook hoe ze zo vlak na de verkiezingen van half maart aankijkt tegen de nieuwe coalitie. 

Waar ziet Marjan Minnesma al daadwerkelijk veranderingen als het om een duurzame maatschappij gaat en wat kan een individu volgens haar doen?

Journalist/onderzoeker Silke Spierings leidt het gesprek. Er is veel ruimte om vragen te stellen. We nodigen daarvoor dit keer vooral ook scholieren en studenten uit, en jongeren uit de Duurzame Jonge 100

Waar het café zal zijn, weten we nog niet. Wellicht wordt het weer een combinatie van live in een zaal en een livestream thuis. 

Locatie: nog nader te bepalen 
Datum: woensdag 31 maart 2021 (let op: dit keer is het café op een woensdag) 
Inloop (digitaal en/of fysiek): vanaf 19.30 uur
Aanvang interview en discussie: 20.00 uur
Toegang: gratis. Reserveer alvast een plek via deze link.

 

 

Datum

mrt 31 2021

Tijd

20:00 - 21:30

Kosten

Gratis, maar wel aanmelden

Meer info

Aanmelden
Aanmelden

Blijf op de hoogte