Duurzaamheidscafé Nijmegen 2021 #1: Marjan Minnesma, directeur van Urgenda

‘Koningin van de duurzaamheid’

Marjan Minnesma. Foto: Duco de Vries

Klik hier voor een verslag van het gesprek met Marjan Minnesma.
Onderaan dat verslag vind je ook een link om het café ook in zijn geheel terug te zien.

In het (online) Duurzaamheidscafé Nijmegen van woensdag 31 maart is Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, te gast. Bijna 14 jaar geleden richtte zij deze stichting ‘Urgente Agenda’ op samen met Jan Rotmans. Hoe ziet de ‘koningin van de duurzaamheid’ onze toekomst en hoe komen we snel en goed tot een transitie? Welk perspectief ziet ze voor de jongere generaties? De toegang is gratis. 

Marjan Minnesma geldt als één van de meest invloedrijke duurzame Nederlanders en is een ware change agent. Ze gaat ongetwijfeld vertellen over de legendarische Klimaatzaak tegen de Nederlandse overheid en het 54-puntenplan van Urgenda waarmee op korte termijn megatonnen CO2-reductie te behalen zijn. En ook hoe ze zo vlak na de verkiezingen van half maart aankijkt tegen de nieuwe coalitie. 

Waar ziet Marjan Minnesma al daadwerkelijk veranderingen als het om een duurzame maatschappij gaat en wat kan een individu volgens haar doen?

Journalist/onderzoeker Silke Spierings leidt het gesprek. Er is veel ruimte om vragen te stellen. We nodigen daarvoor dit keer vooral ook studenten uit. 

Muzikanten Dirk Wim in ‘t Hof en Walter van Doesum schrijven en vertolken een heel speciaal lied over Marjan. 

Het wordt weer een online café. Een paar dagen van te voren krijg je de inlog voor de livestream toegemaild. Maar we zetten hem hier ook alvast neer: https://vimeo.com/event/824373/04a17794a0

Locatie: livestream 
Datum: woensdag 31 maart 2021 (let op: dit keer is het café op een woensdag) 
Inloop (digitaal): vanaf 19.45 uur
Aanvang interview en discussie: 20.00 uur
Toegang: gratis. Aanmelden hoeft niet meer vanaf nu. Je kunt rechtstreeks inloggen via deze link.