Duurzaamheidscafé 2015 #2: Nijmegen in de strijd om de titel: European Green Capital

NB: In de Bibliotheek aan het Mariënburgplein! Geen kaartje nodig.Of bekijk de uitzending van achter uw pc: vanaf 19:55 wordt rechtstreeks verslag gedaan.

Donderdag 18 juni staat in het teken van de verkiezing van de groene hoofdstad van Europa! Op die dag wordt in Bristol de uitslag bekend gemaakt van de European Green Capital Award 2017, waar Nijmegen voor in de race is. Het 2e duurzaamheidscafé van dit jaar gaat daar ‘s avonds uitgebreid op in.Het filmpje dat gemaakt is voor de jury in Bristol zal ook op deze avond voor het eerst voor publiek worden vertoond. Sporters van de duurzame estafette zullen vertellen wat hun ervaringen waren tijdens hun tocht naar Engeland. Ook daar zijn beelden van die op deze avond vertoond worden.Lokale politici en ondernemers zullen worden geïnterviewd over het belang van de titel Green Capital voor onze stad. Burgemeester Bruls en/of wethouder Harriët Tiemens reageren live vanuit Bristol op de uitslag. Tevens doen op deze avond de initiatiefnemers van Tour de Climat – waaronder Margot Ribberink en Jan van der Meer – uit de doeken wat de plannen zijn om Nijmegenaren hun stem te laten horen tijdens de klimaattop in december in Parijs.Een en ander wordt afgewisseld met lokale artiesten en de avond sluiten we op spectaculaire wijze af op het Mariënburgplein. Want naast de mogelijke verkiezing tot groene hoofdstad vindt er ook nog een heuglijk moment plaats met Huismerk energie en de Nijmeegse windcoöperatie. Kortom, een vol en aantrekkelijk programma waar je bij moet zijn.

Het voorzitterschap is in handen van cabaretière Hester Marcander. Let op: locatie is anders dan normaal, namelijk in de bibliotheek aan het Mariënburgplein.

Zie ook onze Facebook pagina of https://www.facebook.com/NijmegenGreenCapital

Toegang gratis, vrije inloop. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, komt u dan op tijd.

Deze avond is extra gesponsord door Huismerk Energie en Rabobank Rijk van Nijmegen