Duurzaamheidscafé 2018 #5: Duurzame evenementen

En, ga jij weleens naar een leuk festival in Nijmegen? Vast wel!

GEÏNTERESSEERD IN HET VERSLAG VAN DIT CAFÉ? KIJK HIER

Kun je feestvieren en tegelijk duurzaam zijn? Natuurlijk wel.

Je kent het wel. Je wilt je kleedje ergens op de grond installeren. Lekker samen met je vrienden in de zon genieten van de muziek. Hoe fijn is het dan om gewoon waar je wilt neer te ploffen? Dan is het wel fijn als de grond niet bezaaid is met peuken of plastic bekers.

Van 14 tot en met 17 mei is het weer De Groene Week in Nijmegen: een festival waarin een schoon milieu en een leefbare wereld centraal staat, georganiseerd door AKKU Duurzaam, CHECK en Cultuur op de Campus.

Het Duurzaamheidscafé heeft de eer om in deze Groene Week op dinsdagavond 15 mei het café rondom Duurzame Evenementen te organiseren. De organisatie is dit keer dus een creatieve samenwerking tussen de studenten van de Groene Week en het Duurzaamheidscafé.

Het café vindt plaats in en rondom de Studentenkerk aan de Erasmuslaan 9a in Nijmegen.

Hoe ziet het programma eruit?

Bij binnenkomst ontvangt de studentenband ‘We are hunters’ je om al even lekker in de juiste festivalsfeer te komen. Avondvoorzitter Wouter van Weert heet je welkom!

Drie organisatoren vertellen daarna hoe zij hun best doen om hun evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren: Dionne Aldus (Radboud, o.a. introductieweek), Sanne Grijsen (Music Meeting) en Teddy Vrijmoet (Vierdaagsefeesten) delen hun aanpak en hun ervaringen, die ze onder andere hebben opgedaan in het kader van de Green Capital Challenges. Deze challenges zijn een jaar geleden begonnen met een convenant, waarin 28 evenementen zich gecommitteerd hebben om hun evenementen (verder) te gaan verduurzamen. Hoe staat het er nu voor? Wat hebben ze inmiddels gedaan? We blikken terug én we kijken vooruit!

Doebat

In een ‘doebat’ (ook wel: debat waarmee je ontdekt wat de aanwezigen zelf kunnen gaan doen) gaan de organisatoren in gesprek met de inzenders van ideeën (van de prijsvraag, zie hieronder) en met de andere aanwezigen natuurlijk. Bas Nordkamp zal dit ‘doebat’ leiden.

Prijsvraag: kaartjes voor DRIFT, NEST of Music Meeting te winnen

Voorafgaand aan het café kunnen festivalbezoekers hun eigen ideeën delen over hoe je als bezoeker invloed kunt uitoefenen op het verduurzamen van evenementen. Het beste idee komt in aanmerking voor gratis kaarten voor de festivals DRIFT, NEST en Music Meeting.

Meer informatie over deze prijsvraag volgt zo snel mogelijk via de Facebookpagina van De Groene Week en die van de Green Capital Challenges. Dus: op welke manier zou jij invloed kunnen uitoefenen op de verduurzaming van festivals?

Mini festival

In de Studentenkerk kunnen we vervolgens genieten van een mini festival: we bekijken een korte film, zoals deze ook tijdens Go Short is vertoond (onderdeel: Go Green).

We worden getrakteerd op improvisatietheater van studentenverenigingen Twister en Op hoop van zegen en de campusdichter Sander Bisselink leest een gedicht aan ons voor.

Daarna mogen we op naar het bier! Tja, het blijven studenten…

Praktische informatie:

Datumdinsdag 15 mei 2018
Tijd20.00 – 22.00 uur
LocatieIn en om de Studentenkerk, Erasmuslaan 9a, Nijmegen
EntreeprijsGratis kaarten te verkrijgen via deze link.