#13: Groen Geld

Groen Geld

Het eerste Duurzaamheidscafé van 2019, op 29 januari:

*GEÏNTERESSEERD IN HET VERSLAG VAN DIT CAFÉ? KIJK HIER*

Groen Geld
Aanmelden bij: birgithendriks@greencapitalchallenges.nl

‘Groen Geld’ was het thema van de 13e maand van het Green Capital jaar. Voor dit thema was aanvankelijk geen Duurzaamheidscafé geprogrammeerd en gebudgetteerd.

Maar geld stuurt de wereld, dus het is toch heel belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Vandaar dat we toch een Duurzaamheidscafé Groen Geld organiseren. Dat is tegelijk een challenge in zichzelf, want we organiseren het zonder budget.

De toegang is nog steeds gratis, we hopen op een vrijwillige bijdrage en de consumpties bij de borrel zijn voor eigen rekening (neem ouderwets contant geld mee).

Locatie: Het Duurzaamheidscafé Groen Geld is op een verrassende locatie: Goffert Stadion, zaal ‘Bikkels’, Stadionplein 1, 6532 AJ Nijmegen

Aanmeldenbirgithendriks@greencapitalchallenges.nl

Programma:

19.30 uur             Inloop en ontvangst met koffie, thee
20.00 uur           Welkom door Birgit Hendriks

Johan Frijns van BankTrack*
Waar staat BankTrack voor? Wat doen ze?

Ruud Janse van Odin*
Odin is deelnemer bij United Economy. Wat is United Economy? En wat zijn de ervaringen?

‘Laaghangend fruit’ moment*
Wat kun je zelf doen? Duurzaam hoeft niet duur te zijn, we presenteren 10 tips!

21.30 uur           Einde programma, napraten en -drinken
23.00 uur          Sluiting

*Over BankTrack
De missie van BankTrack is het bevorderen van fundamentele veranderingen in de activiteiten van banken, zodat ze, terwijl ze hun activiteiten op een volledig transparante en verantwoordelijke manier uitvoeren, bijdragen aan het ecologisch welzijn van de planeet en aan een fatsoenlijk leven zonder armoede voor alle mensen.

* Over Johan Frijns

Johan is coördinator en directeur van BankTrack sinds 2003. Daarvoor werkte hij twaalf jaar als campagnevoerder en coördinator van verschillende internationale NGO-netwerken, altijd met een focus op de financiële sector. In 1992 hielp hij mee het wereldwijde A SEED-netwerk voor jeugdcampagnevoerders op te richten, waar hij campagnes voerde bij multilaterale banken. In 1998 werd hij coördinator van het ‘International Financial Institutions-programma’ van Friends of the Earth International, dat hij vier jaar leidde. In 2017 stond hij in de Trouw Top 100 vanwege zijn werk bij BankTrack.

* Odin over Odin

“Wij geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Wanneer je boodschappen doet bij Odin doe je dat bij een coöperatie met 23 eigen winkels, een groothandel, een bezorgdienst en ruim 250 afhaalpunten. Daarnaast hebben we een eigen imkerij en boerderij. Al sinds onze oprichting in 1983 kopen we direct in bij boeren, tuinders, bakkers, slagers, wijnboeren, pastamakers, chocolatiers en vele andere kwaliteitsproducenten”.

* Over Ruud Janse

Ruud Janse heeft na zijn studie Culturele Antropologie en Filosofie 11 jaar als bedrijfsleider van een natuurvoedingswinkel in Nijmegen gewerkt, voordat hij in 2002 bij Odin ging werken. Inmiddels is hij als lid van het managementteam van Odin verantwoordelijk voor administratie en financiën. In zijn vrije tijd doet hij aan hartmeditatie en geeft hij workshops hierin.

Leuk detail: Johan en Ruud studeerden precies in dezelfde periode aan de Radboud Universiteit: 1985 – 1991

Urenschema

Programma

19:30
Inloop en ontvangst
20:00
Welkom door Birgit Hendriks
Gevolgd door sprekers Johan Frijns en Ruud Janse
21:30
Einde programma, start borrel