Duurzaamheidscafe 2016 #2: filmdebat: Tomorrow

Overal ter wereld bestaan er oplossingen: Filmdebat Tomorrow

Op maandagavond 25 april vertoont het Duurzaamheidscafé in samenwerking met LUX de film Tomorrow en is er aansluitend een debat. In deze film komen pioniers aan het woord die op een “eigen wijze” invulling geven aan landbouw, economie, democratie etc. Kom kijken en praat mee!

Hoopvol perspectief

Ons voortbestaan wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen raken uitgeput, de temperatuur stijgt en ecosystemen raken ontwricht. “In wat voor wereld leven onze kinderen over 40 jaar?”, vroeg actrice Mélanie Laurant (Inglorious Bastards) zich af. Laurant gaat op zoek naar mensen die laten zien dat het ook anders kan en dat er voor alle problemen oplossingen bestaan. Zij ontmoet in tien verschillende landen pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie op een nieuwe manier invulling geven. De film laat zien hoe deze initiatieven grote, positieve gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen. Daarmee biedt Tomorrow een hoopvol perspectief op een betere toekomst.

Pionieren voor de wereld van morgen?

Stellen de pioniers van nu, de normen voor de toekomst? Kunnen deze initiatieven leidend worden voor de omschakeling naar een gezonde wereld? Als we maar genoeg mensen mobiliseren, wordt het dan vanzelf onomkeerbaar? Of moet er meer te gebeuren?

Na de film gaan we in gesprek met hoogleraar Arnoud Lagendijk en voorzitter van de studentenvakbond AKKU, Lisa Busink én met het publiek onder leiding van debatleider Peter de Jong.

Over de sprekers

Lagendijk is hoogleraar Economische geografie aan de Faculteit der Managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Lagendijk richt zich o.a. op de manier waarop nieuwe sociaaleconomische praktijken en concepten zich van lokaal naar globaal ontwikkelen en verspreiden. Pionier Lisa Busink is student en werkt aan haar scriptie over duurzaamheid in het hoger onderwijs bij Het Groene Brein. Verder is zij actief bij Gelderland Circulair Challenge en is zij voorzitter bij de studentenvakbond AKKU.

Bekijk alvast de trailer

Op een rij

Wanneer : Maandag 25 april 2016
Waar : LUX Mariënburg
Tijd : 19.00 – 22.00 uur
Prijs : € 9,50 / Student, CJP, MBO € 7,00

Dit debat is een samenwerking tussen Stichting Duurzaamheidscafé en LUX