Duurzaamheidscafé 2018 #2: Afval

GEÏNTERESSEERD IN HET VERSLAG VAN DIT CAFÉ? KIJK HIER

Dat je afval kunt scheiden, dat weten we allemaal. En dat je afval kunt recyclen, zoals papier, dat is ook geen nieuws. Maar sta je er weleens bij stil dat het niet, of minder, produceren van afval eigenlijk veel logischer is? Deze avond kijken we onder leiding van Quirijn Lokker naar de Green Capital Challenge “afval”.

Blik vooruit

Samen met Quirijn Lokker zien we welke uitdagingen de Green Capital Challenges vorig jaar hebben neergezet en wat daar de resultaten van zijn. We kijken terug, maar ook vooruit. Wat is er op de langere termijn mogelijk voor en door de inwoners van Nijmegen? Dat doen we samen met  SHIFT. Deze groep gedragswetenschappers is onder andere bekend van het filmpje waarin ze de fiets-aanduiding op het Keizer Karelplein in één klap duidelijk maakten.

Verder kijken we naar het Green Capital project “Walk of Waste”. Vorig jaar transformeerden kunstenaars uit de omgeving de afvalbakken langs de Waalkade in prachtige kunstobjecten. Samen met 25 bedrijven die het project sponsorden willen zij meer bewustwording voor het weggooien van afval te creëren. Aan deze prullenbakken wordt nu een spel gekoppeld. Op deze avond hoor je er meer over.

De Groene Prijsvraag

Vanaf januari kan iedereen meespelen met De Groene Prijsvraag. Dit geeft de mogelijkheid om te bekijken wat jij kunt bijdragen om Nijmegen iets duurzamer te maken. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat er duurzame prijzen te winnen zijn. Tijdens het Duurzaamheidscafé maken we de eerste winnaars bekend!

We starten deze dinsdagavond om 20:00 uur in LUX. Vanaf 19:30u kun je het werk bewonderen van grafisch ontwerper Montse Hernández: kunst gemaakt van afval! Muzikale begeleiding is er van Drum Café.