Duurzaamheidscafé Nijmegen 2022 #2: Iedereen een activist?!

Inspiratieavond over een palet aan actievormen

 

Foto: Markus Spiske / Pexels

Je wilt je stem laten horen voor een leefbare, duurzame wereld. Maar hoe doe je dat in hemelsnaam? Op een luidruchtige manier op straat of in de politiek, of juist meer stilletjes via de keuze van je beleggingen bijvoorbeeld? Tijdens het Duurzaamheidscafé van dinsdag 28 juni 2022 (20.00-22.00 uur) in LUX Nijmegen komt een veelkleurig palet aan actievormen voorbij. Laat je bijpraten en inspireren door kunstenaars, wetenschappers en die hard-activisten.

Begint een beter milieu nog steeds bij jezelf of juist niet, omdat je als individu misschien niet veel voor elkaar krijgt? Maar wat doe je dan? Heeft het zin om energie te steken in grote klimaatacties? Hoe voeren we de druk op de politiek op om meer te doen voor een duurzame wereld? Wat heeft de wetenschap over het nut van actievoeren te zeggen?

Nijmegen heeft natuurlijk een traditie van actievoeren. In de jaren 70 van de vorige eeuw was de stad bijvoorbeeld bolwerk van de anti-kernenergiebeweging. In de jaren 80 waren de pijlen gericht op vervuilende bedrijven. En wat te denken van de actieve Nijmeegse kraakbeweging. Hoe kom je anno 2022 in actie voor een leefbare aarde?

Tijdens dit café gaan we in op diverse vormen van activisme. Elke vorm heeft zijn eigen nut en effect. Alle actievormen kunnen naast elkaar bestaan. De vraag is maar waar je je het prettigste bij voelt. Het wordt een hoopvolle avond om geïnspireerd naar huis te gaan.

We maken de gasten zo snel mogelijk bekend.

Locatie: LUX Nijmegen, Mariënburg 38 – 39
Datum: dinsdag 28 juni 2022
Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Koop een kaartje (à 3,50 euro) via de site van LUX Nijmegen.
(voor studenten met toegangskaart geldt weer: op vertoon van collegekaart gratis drankje)